Foraging

Foraging

Wood*ing - wild food lab è un laboratorio di ricerca sulla raccolta, la conservazione e l’utilizzo del cibo selvatico in cucina. Raccogliamo, cataloghiamo, analizziamo, conserviamo e cuciniamo vegetali o parti di essi ritenuti commestibili e adatti all’uso umano. Proponiamo consulenze, corsi di cucina e foraging, menù di degustazione interamente selvatici, seminari e conferenze. Svolgiamo le nostre ricerche con estrema attenzione e rispetto verso gli ecosistemi addentrandoci nei temi di una POSSIBILE e VERA sostenibilità alimentare oltre al bio, aoltre al km zero che coniuga, nel suo delinearsi, l’identità culturale dei luoghi e dei tempi passati e presenti, la nostra storia sociale, l’importanza della biodiversità naturale spontanea del nostro paese e delle antiche tradizioni legate alla nostra cultura. Wood*ing wild food lab is a research laboratory on the gathering, conservation and use of wild food in the kitchen. We pick, classify , analyse, conserve and cook vegetables or part of these considered edible and suitable for human use. We offer consultancies, foraging and cooking courses, sampling menus of wholly wild plants, seminars and conferences. Our research is carried out with extreme attention and respect towards ecosystems entering into the themes of a POSSIBLE AND REAL alimentary defense which conjugates in its underlining, the cultural identity of the areas and of past and present times, our social history, the importance of spontaneous natural biodiversity of our country and of the ancient traditions belonging to our culture.

Event Hours(3)

Today Upcoming Events

No upcoming events for today

15 Next Events

No upcoming events for today